Дата публікації:
02 вересня 2022
Кількість переглядів:
2061
Поділитися:

2 вересня Сумський державний університет провів акцію в пам'ять про загиблих на війні з росією студентів.

Як повідомив Микита КОВАЛЕВСЬКИЙ, випускник-бакалавр СумДУ, ініціатор спецпроєкту телеканалу "1+1" про виші та студентів під час війни, до якого ввійшов і цей захід СумДУ, сумську акцію приурочили до Дня знань і початку навчального року, а також до Дня визволення міста Суми. «Свого часу наше місто вже було визволене від нацистів, а зовсім скоро буде визволено, буде визволена вся Україна від фашистів сьогодення, від російських окупантів», - зазначив Микита.

На стенді біля кампусу СумДУ в центрі міста розмістили з десяток дипломів з іменами. Їх ніколи не вручать урочисто власникам, адже вони віддали своє життя в боротьбі за Україну. З-поміж іменних дипломів також – «Невідомій студентці-героїні» та «Невідомому студентові-герою», які уособлюють загиблих на війні молодих людей з усієї України., з надписом замість фаху: «Вони мали закінчити університет і будувати своє майбутнє. Вони писали історію боротьби своєї країни, але власної так і не змогли завершити. Пам’ятаймо цей незламний подвиг заради того, щоб інші мали шанс на гідну освіту».

Ректор СумДУ Василь КАРПУША наголосив: дуже добре, що студенти бережуть пам’ять про своїх ровесників, відважних героїв, які стали на захист нашої держави і віддали за неї своє життя.

«Агресор намагається знищити нашу націю. Але йому це не вдасться, адже в Україні – мужня, сильна і розумна молодь, яка розбудує державу. Сподіваємось, що перемога вже близько», - підкреслив ректор.

Біля стенда з дипломами учасники акції запалили лампадки в пам'ять тих, хто назавжди залишиться студентом.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]