Топ-новина: Ні

Відомий український журналіст із майже 30-літнім стажем у газеті, на радіо і на телебаченні, ведучий суспільно-політичного шоу «Свобода слова» (ICTV) Андрій Куликов відвідав Сумський державний університет і прочитав студентам кафедри журналістики та філології лекції із основ сучасного телемистецтва. 

 

Андрій Куликов – людина із власним оригінальним, дещо революційним поглядом на українські медіа. Зокрема, він прихильник скорочення кількості українських телеканалів, а відтак – і підбору професійних команд, які здатні продукувати національний креатив. Під час однієї з лекцій телеведучий зауважив, що якість українського телепростору можна було б підвищити за рахунок створення місцевих представництв національних телеканалів зі збереженням розміру заробітної плати, як і в столиці. «Це сприяло б тому, що молоді журналісти відточували свій професіоналізм на місцях, а значить – якість українських медіа буде майже рівномірною по всій Україні», - зауважив журналіст.

У ході лекцій Андрій Куликов такий же стриманий і виважений, як і за кадром. Студенти СумДУ ексклюзивно дізналися про особливості телевізійних шоу, про характер роботи з відомими українськими політиками тощо. Головний принцип, за яким працює ведучий «Свободи слова» - я знаю, що ти знаєш, що я знаю, що ти знаєш. Він закликав студентів-журналістів СумДУ у майбутньому тісно співпрацювати з редакторами, постійно вдосконалювати свій журналістський хист, адже від цього буде вища вартість журналіста. До речі, Андрій Куликов проти того, щоб студенти-журналісти починали працювати в журналістиці ще до закінчення навчального закладу, окрім проходження практики.

У Сумському державному університеті популярний український тележурналіст ознайомився з унікальним факсимільним виданням - вершиною українського книжкового мистецтва ХVІ століття - Пересопницьким Євангелієм.

Нагадаємо, що Андрій Куликов був продюсером Української служби ВВС (Лондон), працював на телеканалах «1+1», «СТБ», «ICTV». У 2011 році Андрія Куликова визнано кращим у рейтингу тижневика «Фокус» у категорії «Ведучі політичних ток-шоу».

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

At SumDU, the Ukrainian President talked to students and businessmen
146
28 March 2024
During his working visit to Sumy Oblast on 27 March 2024, Volodymyr Zelenskyi (the Ukrainian President) took part in the Made in Ukraine platform. At SumDU, he met with local manufacturers.
Sumy State University as a digital institution under the largest Erasmus + project
132
27 March 2024
On 25 March 2024, Taras Shevchenko Kyiv National University hosted an Erasmus+ meeting “Open Ukrainian Initiative – Digital University”.
Partnership in higher education: A delegation of Ukrainian universities visited France
255
14 March 2024
On 13 March 2024, a forum was held at the University of Strasbourg under the patronage of Eva KOPÁČ (Vice President of the European Parliament) and representatives of the European Commission. Prospects of the European-Ukrainian partnership in higher education were discussed.
SumDU rector was awarded by the Ukrainian Ministry of Education and Science
230
12 March 2024
SumDU rector Vasyl KARPUSHA was awarded a Certificate of Honor from the Ukrainian Ministry of Education and Science.
Two years of resilience, unity and will for victory
237
26 February 2024
24 February 2022 is a tragic date painfully etched in the memory of every Ukrainian.
SumDU is developing cooperation with India
258
24 February 2024
On 23 February 2024, Sumy State University signed a cooperation memorandum with Mahatma Jyotiba Phule Rohilkhand University (Bareilly, India). The ceremony took place online.