18
Четвер
квітня
хмарно
9° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША взяв участь у нараді з питань роботи виробничих підприємств в умовах воєнного стану на території області, що відбулась за участі голови Сумської обласної військової адміністрації.

Під час наради учасники обговорили питання збереження кадрового й технічного потенціалу працюючих підприємств Сумщини в умовах загальної мобілізації. Оскільки з початком травня вимоги до бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств стали значно жорсткішими, виникла загроза зупинки технологічних процесів на підприємствах області через брак кваліфікованих робочих рук. Тож вирішили спробувати залучити до роботи старшокурсників денної форми навчання.

Ректори сумських ЗВО підтримали таку пропозицію, адже мають потужну базу спеціалістів, які можуть забезпечити будь-які потреби підприємств у робітниках. Також порадили звернути увагу на студентів третього курсу, які приходять до ЗВО після закінчення училищ і коледжів і вже мають практичні навички.

Домовились візуалізувати бази даних студентів, із зазначенням спеціальності, додаткових навичок тощо, відповідно до існуючих запитів від роботодавців. Доступ до таких баз матимуть керівники підприємств, установ та організацій, які потребують робітників.

З інформацією щодо практики і працевлаштування студентів, переліком спеціальностей (освітніх програм) СумДУ можна ознайомитись за посиланням.

Фото - зі сторінки голови Сумської ОВА у фейсбуці.

 

СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
Студенти СумДУ зустрілися з ректором
12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.
У СумДУ розповіли про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році
Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]