25
Четвер
квітня
чисте небо
13° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

21-23 листопада у Києві відбувся ІІІ Міжнародний форум інновацій «Innovation Market». Захід зібрав новаторів, винахідників, виробників та вендорів провідних інноваційних технологій, експертів у сфері інновацій, авторів startup проектів, представників бізнесу, інвестиційно-фінансових установ та консультантів у сфері захисту інтелектуальної власності. Учасники форуму презентували розробки у сферах ІТ, телекомунікацій, Hі Тech, екології, енергетики, фінансів, маркетингу, управління, освіти та науки, авіації та космосу, військовій, транспорту, машинобування тощо.

Розробки Сумського державного університету «Nanoink for 2D & 3D», «Пластини для металоостеосинтезу з нанопокриттям» та «Кровоспинні губки» представили на загальноуніверситетському стенді з рекламною продукцією, а ще три наших проекти держзамовлення: «Енергозберігаючий турбогенератор для утилізації енергії стиснутих газів», «Система планування артилерійським підрозділом вогневого ураження противника», «Програмні модулі інформаційного забезпечення для управління ракетним підрозділом» та startup «Energy сlock» – на стенді Міністерства освіти та науки України. На startup-алеї презентували startup рух СумДУ.

«Паралельно з виставкою тривали сесії за різними напрямками: щодо державних та міжнародних програм підтримки бізнесу, трансферу технологій та комерціалізації наукових розробок в закладах вищої освіти й наукових установах, тощо. Наш університет теж до них долучився. Я, зокрема, взяв участь у панельній дискусії: «Презентація центру підтримки технологій та інновацій». У перший день виставки була присутня міністр освіти та науки України Лілія Гриневич. Вона позитивно оцінила наші розробки, приділивши їм особливу увагу», – прокоментував начальник Центру науково-технічної і економічної інформації СумДУ Сергій Гудков.

Окрім науковців, участь у форумі взяли й студенти. Вони також презентували розробки, а ще долучилися до ІР-марафону з перевірки патентної чистоти винаходів, корисних моделей, промислових зразків, ноу-хау та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності, підготовки презентаційних матеріалів з пропозиціями комерціалізації цих винаходів

«Швидкі побачення» зі спеціальностями: у СумДУ відбувся день відкритих дверей
20 квітня Сумський державний університет запросив учнів 10-11 класів, студентів коледжів та батьків абітурієнтів на традиційний профорієнтаційний захід, що цього разу пройшов у новому форматі – «швидких побачень» зі спеціальностями.
СумДУ – в трійці кращих ЗВО України за показником працевлаштування випускників
Міністерство освіти і науки України презентувало звіт із моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням.
Студенти СумДУ зустрілися з ректором
12 квітня у Сумському державному університеті відбулася зустріч «Віч-на-віч з ректором», організована студентським самоврядуванням спільно з адміністрацією закладу.
У СумДУ розповіли про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році
Про специфіку НМТ-2024 йшлося на семінар-нараді для випускників закладів загальної середньої освіти та фахових коледжів м. Суми та Сумської області, що відбулась за участі представників Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО).
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]