29
П'ятниця
березня
хмарно
13° C
Погода в кампусах СумДУ (м.Суми)
Топ-новина: Ні

23 червня в Сумському державному університеті відбулося засідання вченої ради – останнє в 2021-2022 навчальному році.

Одним із питань, які розглядалися під час засідання, стала рекламно-інформаційна політика СумДУ в умовах воєнного стану. Свої доповіді представили начальниця медіа-центру СумДУ Марина ОСЮХІНА та керівниця групи інформаційного менеджменту вебсистеми СумДУ Тетяна СЕМЕНЕНКО.

Відзначалося, що в університеті продовжується активна робота з підвищення рівня його впізнаваності та популярності. Так, кількість згадувань про СумДУ в закордонних ЗМІ з 24 лютого досягла відмітки «100», зокрема, в таких авторитетних медіа як The New York Times, NBC News, USA Today, Techno Trenz, Guardians тощо. Також вчена рада звернула увагу на успішні іміджеві заходи: публікацію дайджесту «Хроніки війни», організацію фотовиставки «Війна студентським об’єктивом», участь у проєкті «УніверЧек»,  волонтерські проєкти студентів та співробітників (зокрема, відео за участі співробітників СумДУ для проєкту Ukraїner «Суми: деокупація» має 109 тис. переглядів), проведення Медичним інститутом вебінарів з домедичної допомоги тощо. Продовжується і суто рекламна профорієнтаційна кампанія. Так, загальноуніверситетськими підрозділами реалізуються проєкти «Безкоштовні курси для абітурієнтів з підготовки до НМТ», серія інтерв’ю зі студентами-«амбасадорами» «Трушно про мою спеціальність», чат для абітурієнтів у месенджері Telegram та інші.

«Незважаючи на те, що ми зараз живемо в складних умовах, СумДУ має стійко тримати образ університету майбутнього, оскільки наразі він є одним із найбільш інноваційних і високотехнологічних ЗВО України», – наголосив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ. 

Члени вченої ради під час обговорення питання висловили низку пропозицій щодо подальшої рекламно-інформаційної діяльності СумДУ в умовах воєнного стану.

Окрім того, на засіданні були рекомендовані зміни та доповнення до редакції Статуту Сумського державного університету, а також затверджено низку документів загальноуніверситетської нормативної бази, зокрема:

- Положення про організацію та проведення профорієнтаційної роботи (версія 02);

- Положення про розроблення та атестацію дистанційних курсів у Сумському державному університеті (версія 02);

- Положення про порядок врахування екологічних наслідків при провадженні Сумським державним університетом наукової, науково-технічної і інноваційної діяльності та впровадженні їх результатів;

- Положення про конкурс «Кращий підрозділ за результатами наукової діяльності».

Вчена рада університету також обговорила та затвердила пропозиції до робочої групи з проведення експертного обговорення дерусифікації топонімів у Сумській міській територіальній громаді щодо перейменування вулиці Римського-Корсакова на «Університетську», адже поява в місті вулиці з такою назвою означатиме підтримку з боку громади стратегічно важливих інституцій, а також матиме позитивний ефект через привернення уваги потенційних абітурієнтів і партнерів. Ректорату було рекомендовано розглянути питання щодо зміни адреси університету на вулицю Харківську.

На засіданні було підбито підсумки роботи вченої ради, ради з якості та наукової ради у 2021-2022 навчальному році та ефективність впливу їх рішень на відповідні напрямки діяльності університету, затверджено план роботи вченої ради СумДУ на 2022-2023 н.р.

 

У СумДУ Президент України поспілкувався з представниками бізнесу та студентами
Під час робочої поїздки на Сумщину 27 березня Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», що відбулась на базі Сумського державного університету, та провів зустріч з місцевими товаровиробниками.
СумДУ розбудовує цифровий університет за найбільш масштабним міжнародним проєктом програми ЄС Еразмус+
25 березня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась стартова зустріч в межах потужного проєкту програми ЄС Еразмус+ категорії Розвиток потенціалу вищої освіти – DigiUni «Відкрита Українська ініціатива – Цифровий університет».
Досвід успішності СумДУ обговорено на спільному засіданні вченої ради університету та Президії НАПН України
Засідання на тему «На шляху до університету світового класу: досвід і перспективи Сумського державного університету» відбулося 21 березня у Києві. Воно пройшло у змішаному форматі – частина учасників долучилась до обговорення по відеозв’язку.
Педан – у СумДУ: знімальна група проєкту «КоледжCheck» завітала до Машинобудівного фахового коледжу
Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету став першим закладом освіти, в якому пройшли зйомки нового освітньо-розважального тревел-шоу «КоледжCheck», ведучими якого є Олександр ПЕДАН та його донька Лєра.
СумДУ зберіг другу позицію серед кращих університетів України в оновленому рейтингу Webometrics
Відповідно до чергової редакції рейтингу Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці серед закладів вищої освіти України.
СумДУ – на другій сходинці рейтингу URAP серед університетів України
Щороку наприкінці грудня турецька рейтингова агенція URAP визначає кращі університету світу за показниками публікаційної продуктивності, цитованості та міжнародної співпраці. Для дослідження використовуються бази даних Web of Science та InCites.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]