Дата публікації:
19 жовтня 2018
Кількість переглядів:
2137
Поділитися:

19 жовтня в Сумському державному університеті відбувся День міжнародної співпраці, до якого долучилися більше 200 студентів, викладачів та гостей вишу. Під час заходу українські та іноземні учасники грантових та стипендіальних програм поділилися своїм досвідом і враженнями, а також надали практичні поради щодо розширення міжнародної діяльності університету, залучення більшої кількості студентів та співробітників до програм академічної мобільності та до міжнародних грантових програм і проектів.

День міжнародної співпраці пройшов у форматі двох паралельних секцій. Гості ознайомилися з виставкою «Географія та масштаби міжнародної діяльності СумДУ» та побували на презентації напрямів міжнародної діяльності університету та відповідних кращих практик. Учасники заходу дізналися про конкурси грантових та стипендіальних програм від ERASMUS+, Fulbright, DAAD тощо. Питання інтернаціоналізації університетів розкрили спікери – Девід Квін, професор Інституту мистецького дизайну та технологій (Ірландія), Діана Пендичева (Медичний університет м.Плевин, Болгарія) та Джозеф Куш, стипендіат програми ім.Фулбрайта (США). Власним досвідом участі в програмах міжнародної діяльності поділилися студенти СумДУ - представник навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» Олександр Поліщук та студент факультету електроніки та інформаційних технологій Руслан Єрмаков.

Як наголосив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, в університеті створено відділ інтернаціоналізації вищої освіти задля залучення ширшого кола студентів та аспірантів до програм академічної мобільності.

Начальник відділу міжнародних зв'язків СумДУ Костянтин Кириченко висловив сподівання, що сьогоднішній День міжнародної співпраці стане традиційним для СумДУ, адже уявити розвиток університету без міжнародної діяльності вже неможливо. Проректор із науково-педагогічної діяльності Володимир Любчак вручив грамоти найактивнішим структурним підрозділам та співробітникам СумДУ за розвиток міжнародної діяльності університету.

CумДУ є постійним партнером у спільних проектах в рамках міжнародних грантових програм Європейського Союзу (Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet, Erasmus+, Horizon 2020), Програми розвитку ООН, Британської Ради, Світового банку, двосторонніх наукових і дослідницьких проектах, грантах приватних фондів. Університет реалізує більше 200 грантів щорічно. За останні 5 років обсяг дослідницької роботи в рамках міжнародних грантових проектів збільшився у 20 разів. 20% аспірантів є учасниками програм міжнародної академічної мобільності. Загалом освіту у СумДУ здобувають близько 1300 іноземних студентів із майже 50 країн світу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]