Дата публікації:
31 жовтня 2018
Кількість переглядів:
46531
Поділитися:

30 жовтня в Сумському державному університеті пройшло засідання Ради ректорів закладів вищої освіти області, де обговорили стан розвитку вищої освіти на Сумщині, проблеми та шляхи їх вирішення. Участь у засіданні взяли: Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, голова Сумської ОДА Микола Клочко, Народний депутат України Олег Медуниця.

Учасники заходу окреслили ряд питань, які потребують нагального вирішення для розвитку закладів вищої освіти Сумщини, надання якісних освітніх послуг, покращення матеріальної бази тощо. Як відзначив В’ячеслав Кириленко, ця зустріч важлива, адже «лише під час очних зустрічей можливо вирішити всі необхідні завдання. Ми отримали пропозиції щодо змін у законодавсті про професійно-технічну, фахову передвищу освіту, дорослу освіту, вищу освіту. Ці пропозиції будуть братися до уваги». Посадовець відзначив високий навчально-науковий рівень Сумського державного університету, його лідерські позиції в рейтингах та постійне прагнення колективу до вдосконалення й розвитку.

Заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич окреслив особливості вступної кампанії 2019 року, акцентував увагу ректорів на таких європейських пріоритетах вищої освіти як якість, інклюзивність, інформаційні технології та програми короткого циклу.

Гості університету ознайомилися із оновленим бібліотечним корпусом, діяльністю бібліотечно-інформаційного комплексу університету, що надає можливість онлайн-доступу до фондів, отримання бібліотечних онлайн-сервісів, світових наукових баз та ресурсів. В’ячеслав Кириленко подарував бібліотеці СумДУ книгу «Три розмови про Україну», упорядником та автором ідеї якої він є.

Довідково. Розвинена високотехнологічна бібліотечно-інформаційна система СумДУ містить понад 3,1мільйона примірників на паперових носіях, електронну бібліотеку, що має доступ до найвідоміших електронних інформаційних баз світового інформаційного простору. Бібліотека університету є дипломантом Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека року».

 

Фоторепортаж:

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]