Дата публікації:
06 грудня 2018
Кількість переглядів:
55205
Поділитися:

5 грудня в Медичному інституті Сумського державного університету Сумська обласна організація товариства Червоного хреста привітала найактивніших волонтерів. Урочистості відбулися з нагоди Міжнародного дня волонтера, який святкують в усьому світі вже понад 30 років. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року.

Нагадаємо, 11 січня між Сумським державним університетом та  Сумською обласною організацією Товариства Червоного  Хреста України було підписано угоду про співпрацю. Одним із пунктів, який передбачає угода, є наукова співпраця в підготовці грантових проектів медико-соціальної направленості та створення «Школи волонтерів» у СумДУ для гуманітарної роботи серед соціально незахищених категорій населення.

Обирали найкращих волонтерів члени президії: директор Медичного інституту СумДУ Андрій Лобода; голова Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста Ігор Шаповал; заступник директора МІ з позанавчальної роботи та роботи в гуртожитках Олександр Олешко та студентський директор МІ, волонтер-організатор Юлія Дудко.

Андрій Лобода, зазначив, що волонтерська діяльність для майбутніх медиків це не тільки медична практика: «Волонтерство дозволяє виховати етику у майбутнього лікаря, дає можливість спілкуватися не тільки з хворими пацієнтами, а й з їх батьками, родичами.  Більше ста студентів Медичного інституту є волонтерами на постійній основі, під час акцій кількість може зростати у декілька разів».

Ігор Шаповал нагородив почесними грамотами найактивніших студентів-волонтерів та запрошених гостей, серед яких: Наталія Кареліна - регіональний координатор школи першої допомоги, член загону швидкого реагування, тренер з надання першої медичної допомоги; В’ячеслав Палочкін - командир загону швидкого реагування, інструктор з надання першої медичної допомоги; Олександр Гнібілов - член загону швидкого реагування, тренер з надання першої медичної допомоги; Вікторія Коробка - член загону швидкого реагування, інструктор з надання першої медичної допомоги; Ярослав Холод - член загону швидкого реагування, молодіжний лідер Товариства Червоного Хреста; Володимир Москаленко - член загону швидкого реагування; Дмитро Одинцов - член загону швидкого реагування.

Студенти СумДУ – активні учасники волонтерського руху. Вони постійно організовують екологічні акції та заходи для дітей, піклуються про людей похилого, відвідують центри перетримки тварин, безоплатно здають кров тощо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]