Дата публікації:
04 січня 2019
Кількість переглядів:
8640
Поділитися:

У Сумському державному університеті запроваджено нову спеціальність – «Історія та археологія». Розпочати набір студентів на спеціальність планують вже цього року. Загальний ліцензійний обсяг становить 100 осіб (з урахуванням термінів навчання). Ліцензійний обсяг на рік – 25 місць. Ініціативу відкрити нову спеціальність проявили викладачі секції історії кафедри конституційного права, теорії та історії держави і права.

Майбутні історики будуть докладно вивчати історію людства взагалі й історію України зокрема від давнини до сьогодення. Передбачено вивчення і таких спеціальних історичних дисциплін, як нумізматика, генеалогія, геральдика, дипломатика, сфрагістика, історична метрологія, фалеристика, вексилологія та інші.

Предметною областю спеціальності буде історичне минуле України та людства, причинно-наслідковий зв’язок історичних подій і процесів, тенденції історичного поступу та закономірності функціонування людського суспільства, особливості формування й побутування історико-культурної спадщини. Метою навчання буде здобуття знань про національну і всесвітню історію, оволодіння ключовими теоретико-методологічними засадами і методами вивчення та інтерпретації історичного минулого, вирішення актуальних проблем сьогодення та вироблення навичок виявлення, опрацювання й інтерпретації об’єктів матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. Крім того, звертатиметься увага на вивчення історії Центрально-Східної Європи, складовою частиною якої є Україна.

Випускники спеціальності «Історія та археологія» матимуть широкий спектр для працевлаштування. Бакалавр історії та археології зможе працювати в науковій, організаційно-управлінській та освітній галузях, на викладацьких й інших посадах у закладах загальної середньої освіти, закладах вищої освіти 1–2 рівнів акредитації, в органах державної влади і місцевого самоврядування, в аналітично-інформаційних інституціях, у друкованих та електронних засобах масової інформації, PR-технологіях, у соціальних і культурних закладах, громадських організаціях, партіях тощо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]