Дата публікації:
02 березня 2012
Кількість переглядів:
1307
Поділитися:

1 березня у літературній вітальні бібліотеки Cумського державного університету відбулася презентація нової книги відомого українського письменника Андрія Куркова.

Почесного гостя представив не менш відомий письменник, редактор сумської газети «Панорама» Євген Положій. За його словами, це людина, котра найбільше навчає світ правильно вимовляти слово «Україна», адже книги цього автора перекладені на 34 мови у 64 країнах світу. Студенти факультетів ІФСК та ФЕМ привітали Андрія Куркова гучними оплесками.

На початку свого виступу письменник коротко розповів про перші кроки письменницької діяльності, перші спроби друкуватися та наявний творчий доробок. Студентство, у свою чергу, ставило чимало запитань. Це й не дивно, адже автор понад двадцяти книг привертає увагу своєю відвертістю, оптимізмом та бажанням завжди рухатися вперед. До речі, письменник щойно приїхав зі Сполучених Штатів Америки, де презентував свою книгу, і найближчим часом вирушає до Китаю.

Зрештою, Андрій Курков розповів і про сюжет нового роману «Львівська гастроль Джимі Хендрікса». У ньому переплітаються сюжетні лінії реальності та вигадки: над Львовом літають морські чайки, на кладовищі збираються хіппі, а у головної героїні – алергія на гроші. Основної інтриги автор, звичайно ж, не розкрив, проте і цієї інформації було достатньо для зацікавлення потенційних читачів.

Наприкінці свого виступу Андрій Курков побажав усім присутнім, а насамперед майбутнім журналістам, бути досить впевненими, відкривати у собі актора, який може зіграти будь-яку роль у залежності від обставин, та ніколи не зупинятися на досягнутому. «Любіть життя, і воно відповість вам взаємністю», - впевнений автор.

На жаль, усе гарне колись закінчується. Розмова з харизматичним письменником пролетіла, як одна мить. Але величезний заряд енергії та книги з авторським підписом ще довго нагадуватимуть студентам СумДУ про Андрія Куркова, людину, яка подарувала 45 хвилин гарного настрою у подорожах між Америкою та Китаєм.

Олена Вєчканова

гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]