Дата публікації:
06 березня 2012
Кількість переглядів:
1260
Поділитися:

Напередодні Міжнародного дня солідарності жінок у рамках «Гендерного марафону» в літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбувся захід, присвячений традиції відзначення 8 березня. Організаторами виступили Гендерний ресурсний центр та бібліотека університету.

Для студентів спеціальності «Журналістика» підготували тематичну літературну виставку, вікторину з призами та майстер-клас із політкоректного привітання жінок із нагоди цієї події міжнародного масштабу. У ході вікторини за уривком з художнього твору потрібно було визначити його назву та автора, впізнати, кому з відомих жінок належать наведені висловлювання, а також дізнатись про цікаві факти з біографії останніх.

 Презентація, присвячена Міжнародному жіночому дню 8 березня, дала змогу переконатися, що сторінки історії жіночого руху сповнені глибинного змісту та розмаїттям образів. На ній представлені досягнення боротьби жінок за свої права протягом останніх півтора століть, які з одного боку продемонстрували помітний прогрес у становищі жінок світу, а з іншого – виокремили проблеми, які досі залишаються актуальними.

 Присутні зауважили, що в той час як продовжують розширюватись сфери, де жінки себе успішно випробовують,  в українському суспільстві зберігається тенденція до сприйняття останніх переважно у ролях Берегині та матері. Крім того, має місце зміна змістовного наповнення традиції святкування 8 березня – коли жінка виступає перш за все об’єктом краси, чарівності та натхнення.

Поряд із цим приємно відзначати добру обізнаність студентів із літератури та історії, їх жваву участь у дискусії щодо становища жінок. Найбільш активні серед них отримали на згадку сувеніри з логотипами Сумського державного університету.    

 Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]