Дата публікації:
16 березня 2012
Кількість переглядів:
1376
Поділитися:

Протягом тижня у бібліотеці СумДУ проходили Шевченківські читання, присвячені 198-ій річниці від Дня народження українського поета, художника, мислителя. У програмі заходу – літературний вечір "Між пензлем і словом", літературна вікторина "Знайомий-незнайомий Тарас Шевченко" та огляд літератури "Шевченківський міф України".

До запропонованих заходів підготували книжкову виставку "Вічний як народ".

Під час читань, організованих та проведених професором кафедри філософії СумДУ, доктором філологичних наук Оленою Переломовою, студенти обговорювали тему "Великий Кобзар у житті кожного з нас" та проблему долі митця, і як талановитого живописця і графіка, і як непересічної особистості на теренах літератури. Учасники – студенти першого курсу факультету економіки і менеджменту - активно обмінювалися думками та враженнями: "Ми долучилися до живого слова Тарасової поезії. Вона живе у віках і змушує нас замислюватися над долею нашого народу, долею України."

А для студентів факультету технічних систем та енергоефективних технологій бібліотека провела веселу та жваву літературна вікторина "Знайомий-незнайомий Тарас Шевченко». Під час заходу з’ясувалися дуже цікаві факти. Майже кожен із присутніх у домашній бібліотеці має збірник  «Кобзаря», але далеко не всі змогли назвати твір, яким розпочинається їх власний «Кобзар». Студенти декламували напам’ять багато віршів Тараса Шевченка, які вивчали ще у шкільні роки. Наприкінці студенти висловили подяку організаторам вікторини: тема митця невичерпна – знову і знову ми пізнаємо все нового Шевченка.

Бібліотека СумДУ,
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]