Дата публікації:
17 квітня 2012
Кількість переглядів:
998
Поділитися:

Кафедра політології, соціології та психології спільно з Гендерним ресурсним центром Сумського державного університету провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Гендерна мапа України». У конференції взяли участь молоді вчені та досвідчені фахівці з гендерних питань.

Вступним словом відкрили конференцію керівник Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна Світайло та керівник лабораторії гендерних досліджень Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка Олена Луценко.

Тематика доповідей продемонструвала різнобічні інтереси учасників і одночасно - значну зацікавленість у дослідженнях колег та готовність до конструктивної дискусії. Найбільший інтерес учасників конференції викликали доповіді: Ніни Світайло та Тетяни Білоус «Причини жіночого кроссполу у сфері рольових  інтернет-спільнот», Оксани Подліняєвої «Гендерна нерівність як результат управлінської політики на різних стадіях професіоналізації учителя»,  Ольги Луценко та Ганна Приходько  «Проблеми висвітлення гендерної соціалізації особистості в контексті історико-педагогічного знання», які стали початком широкої дискусії з питань впливу історичних, соціально-економічних та демографічних чинників на зміни в гендерній структурі  населення та на процеси соціалізації.

Формат «круглого столу» дозволив усім учасникам висловити власне бачення проблем, обговорити спірні питання та дійти до висновків щодо актуальності гендерних перетворень в українському суспільстві. У ході обговорення,окрім обміну ідеями досягнулидомовленості щодо організаціїспільних заходів: дебатів та семінарів для студентів та аспірантів на базі ВНЗ міста Суми. Молоді вчені отримали не лише цікаві і корисні зауваження та доповнення до своїх робіт, а й натхнення для майбутніх досліджень.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

               

  • Він чи вона? – питання гендерної нерівності
  • Він чи вона? – питання гендерної нерівності
  • Він чи вона? – питання гендерної нерівності

   

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]