Дата публікації:
18 жовтня 2012
Кількість переглядів:
1017
Поділитися:

У бібліотеці Медичного інституту СумДУ відкрилась книжкова виставка-презентація підручника професора, завідувача кафедри фізіології і патофізіології Олександра Атамана «Патофізіологія. Том. 1. Загальна патологія».

У матеріал підручника увійшли новітні дані про молекулярні й молекулярно-генетичні механізми розвитку патологічних процесів і хвороб. Олександр Атаман уже створив і видав друком  навчальний посібник «Патологічна фізіологія в запитаннях і відповідя» (4-те вид.), за яким навчаються студенти багатьох медичних університетів України. «Лікарю-професіоналу мало знати, як вилікувати хворобу, важче осягнути причини розвитку хвороби. Саме цим і займається патофізіологія – вивчає першопричини патологічних змін  в організмі. Тут уже інші виміри: окрім пігулок і скальпеля, маємо бути і філософами… Значний обсяг наукових даних, які розкривають нові грані життєдіяльності організму в умовах норми і патології, проникнення в тонкі механізми здійснення фізіологічних і біохімічних процесів роблять вкрай необхідним узагальнення і систематизацію наших знань про сутність патологічних процесів та хвороб, про їх походження і патогенез, про основні методи експериментального моделювання і лікування. Цьому і має слугувати створення сучасного підручника», – вважає Лауреат Премії ім. О. О. Богомольця НАН України, автор понад  100 наукових і методичних праць Олександр Атаман.

Нагадаємо, що перша презентація видання відбулася 3-5 жовтня в рамках VI Конгресу Наукового товариства патофізіологів України. Представники вищих навчальних закладів України мали можливість безпосередньо ознайомитись з підручником і гідно оцінили його якість.

Бібліотека СумДУ,
відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]