Дата публікації:
18 жовтня 2012
Кількість переглядів:
915
Поділитися:

17 жовтня у літературній вітальні Бібліотеки Сумського державного університету пройшов конкурс для школярів сумських загальноосвітніх шкіл № 6, № 9 та № 21 «Доти будуть козаки», присвячений Дню козацької слави. Організатори заходу – працівники відділу позанавчальної роботи та бібліотеки СумДУ. Виступи школярів оцінювало журі.

Святкова програма розпочалася із розповіді ведучих про історію виникнення Запорізької Січі. Юні «козаки» та «козачки» показали свої знання козацького побуту, звичаїв та традицій у конкурсі «Розминка». Також учасники продемонстрували неабияку винахідливість, оригінальність та ораторські здібності у змаганні, за умовами якого потрібно було запевнити присутніх, що звичайні речі сьогодення – ключі від квартири, олівці, ручки, кросівки, шарфи тощо – справжня зброя для захисту від ворогів.

Для тих, хто любить гарно попоїсти конкурс «Кашоїди» став у пригоді. Учасники куштували справжню козацьку соломаху, але із зав’язаними очима та ще й не зі своєї тарілки, а з миски суперника. Після смачного обіду команди заспівали козацьких пісень про славні перемоги. Для вболівальників ведучі провели історичну вікторину про Запорозьку Січ. Усі знавці за правильні відповіді отримали солодощі. Запальний та веселий танець «Гопак» завершив святкове дійство.  

За підсумками оцінювання журі перемогу виборола команда учнів ЗОШ № 21.   Сумський державний університет вітає переможців та бажає успіхів і нових досягнень.

Бібліотека СумДУ
Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]