Дата публікації:
05 листопада 2012
Кількість переглядів:
849
Поділитися:

 За ініціативи кафедри філософії у літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбувся міждисциплінарний «круглий  стіл» на тему: «Слово про суще – сутність слова». На ньому розглядали «слово і Слово» із точки зору філософії, філології, соціології, соціальних комунікацій, політології та поезії.

Невимушений, зацікавлений діалог був присвячений Слову в різних його іпостасях: як  межі між буденним та трансцендентним, як оприявлення  латентного та актуалізацію смислу буття людини в умовах певного соціального середовища.

До дискусії долучилися професор Брянського державного університету Валентина Гостєніна та провідні науковці СумДУ – завідувач кафедри перекладу Світлана Швачко, професор кафедри журналістики та філології Тетяна Кузнєцова, професор кафедри філософії Євгеній Лебідь, декан факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Валентина Опанасюк, завідувач кафедри політології, соціології та психології Ніна Світайло, член Національної спілки письменників України Василь Чубур,  доценти –  Тетяна Козинцева, В’ячеслав Артюх, Ірина Бушман, Олександр Штика, Олександр Кобяков, Олександр Швирков та співробітник бібліотеки Алла  Крекшина.

Філософи розглядали онтологічний статус слова, його вкоріненість у життєвий світ особистості, обговорювали, яким чином висвітлювався образ «семи» як «могильної плити», яка є формою і відгородження від смислу, і його проявом. Філологи та соціологи звернули увагу на соціально-політичний та культурний контекст функціонування слова в суспільстві, можливість через аналіз тексту віддзеркалити цілісну картину світу особистості. Поети вбачали у слові містичний інструмент для оформлення образу, а бібліотека була презентована як сакральне місце, де зберігається і транслюється слово.   

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]