Дата публікації:
03 грудня 2012
Кількість переглядів:
1006
Поділитися:

30 листопада на базі Сумського державного університету відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, «Думай про майбутнє – дій зараз». До участі в ній долучилося близько сотні волонтерів СумДУ, а також співробітники Товариства Червоного Хреста України та «Клініка, дружня до молоді».

Під час акції волонтери закликали молодь до здорового способу життя та роздавали студентам засоби контрацепції. Також за ініціативи студентів факультету електроніки та інформаційних технологій та волонтерів університету відбулася зустріч студентів із заступником головного лікаря центру СНІД Сергієм Громовим. Він нагадав основні шляхи зараження інфекцією, серед яких основний – статевий. «Уберегти нас відСНІДу може тільки наша власна обачність. Кращий засіб захисту – безпечний секс. Це означає наявність постійного статевого партнера та користування презервативом. На сьогодні, це є найефективніший засіб захисту нет ільки від СНІДу при статевих контактах, але й від венеричних захворювань», – зауважив Сергій Громов.

Голова Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ігорь Шаповалов у своєму зверненні до молоді наголосив про дотримання правил, завдяки яким кожен може вберегти своє здоров’я  від небезпеки інфікування та укріпити моральну і духовну опору в житті.

Психолог «Клініки, дружньої до молоді» Ольга Масалітова представила результати опитування «Сексуальна поведінка молоді та її обізнаність про сучасні методи контрацепції». Із усіх опитаних 66 % вже мають досвід сексуальних відносин, 34 % – ще ні.  Постійно користуються засобами контрацепції – 53 % респонтенди, 26 % – іноді, 15 % – в залежності від випадку і 6% – взагалі не користуються засобами контрацепції. Лише 27 % респондентів знають свій ВІЛ-статус, 58 % – не знають і 15 % – взагалі не хочуть знати. На жаль, 49 % опитуваних не хочуть отримувати інформацію щодо сексуального виховання взагалі. Опитування проводилося серед учнів старших класів школи № 17, студентів СумДУ та Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка

Окрім студентів Сумського державного університету на зустрічі були присутні учні «Сумського  вищого професійного училища будівництва і дизайну» та студенти медичного коледжу. Зі сцени актової зали СумДУ для них звучали заклики про здоровий спосіб життя, а також виконувалися номери художньої самодіяльності, підготовлені студентами вишу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]