Дата публікації:
17 грудня 2012
Кількість переглядів:
923
Поділитися:

У бібліотеці Медичного інституту діє книжкова виставка наукових і навчально-методичних видань,  присвячена75-річчю доктора медичних наук, почесного професора кафедри хірургії з дитячою хірургією і курсом онкології Медичного інституту СумДУ та унікального хірурга й онколога вищої кваліфікації Миколи Григоровича Кононенка.

Упродовж 20 років Микола Григорович плідно працює в Сумському державному університеті. За цей час він організував і першим очолив кафедру хірургії Медичного інституту (нині – кафедра хірургії з дитячою хірургією і курсом онкології). Під його керівництвом захищено чотири кандидатські дисертації.У співавторстві з іншими співробітниками кафедри Микола Григорович видав понад 30 методичних рекомендацій і вказівок для студентів і лікарів-інтернів. Неодноразово під його керівництвом студенти займали призові місця на Всеукраїнських студентських олімпіадах з хірургії.

У здобутку вченого понад 250 наукових та навчально-методичних праць, зокрема: одна монографія, розділи у монографії та підручник з хірургії, п’ять винаходів, 30 раціоналізаторських пропозицій.Результати його досліджень заслухувалися на Всеукраїнських з’їздах і конференціях хірургів та онкологів.

Хірургічна діяльність Миколи Григоровича багатогранна. Володіючи блискучою хірургічною технікою, він виконує складні та унікальні операції. Також Микола Григорович зарекомендував себе як висококласний викладач, який постійно модернізує лекційний курс та проводить практичні заняття на високому методичному рівні.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]