Дата публікації:
22 січня 2013
Кількість переглядів:
800
Поділитися:

21 січня  у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбулось засідання «круглого столу», присвячене Дню Соборності та Свободи України. Організатором заходу виступила кафедра філософії, політології та інноваційних соціальних технологій у співпраці з Громадською радою при ОДА.

У засіданні «круглого столу» взяли участь науковці Сумського державного університету, Української академії банківської справи, Сумського державного педагогічного університету, представники громадських організацій та політичних партій. Лейтмотивом обговорення були шляхи та перспективи консолідації українського суспільства, а головним акцентом – значення акту Злуки для становлення української державності та формування історичної пам’яті.

Окремим напрямом обговорення були питання патріотичного виховання молоді, формування у них національної свідомості та гордості за свою державу і свій народ. Учасники круглого столу зійшлись у розумінні складності цього питання та його тісному зв’язку з політичними подіями.

Нагадаємо, що 22 січня 1919 року у Києві на Софіївському майдані відбулося урочисте оголошення універсалу про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки у соборну Україну. Мрія багатьох поколінь українців про незалежну, соборну, національну державу нарешті здійснилася.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]