Дата публікації:
01 лютого 2013
Кількість переглядів:
948
Поділитися:

31 січня у актовій залі СумДУ відбулася зустріч Першого секретаря Посольства Туркменістану в Україні Сердара Бердиєва з туркменськими студентами Сумського державного університету і Сумського національного аграрного університету. Основна мета візиту полягала у тому, аби повідомити студентам про зміни у системі освіти Туркменістану та країні загалом, а також нагадати про чинне законодавство, права і обов’язки іноземців в Україні.

Під час зустрічі обговорили питання навчального процесу. Студенти активно цікавилися нюансами перетину кордону, як бути у разі втрати чи зіпсування паспорту, як за потреби довести легальність свого перебування в Україні тощо. Також відбулися вибори голови студради СумДУ від Туркменістану. Ним став Мердан Мамедов.

Перший проректор СумДУ Василь Карпуша зазначив, що за останні роки кількість студентів із Туркменістану в СумДУ значно зросла: «Наразі у нас навчається понад 220 осіб».

Сердар Бердиєв порадив студентам більше уваги приділяти навчанню та опануванню профільних дисциплін. Наостанок він побажав студентам бути терплячими і толерантними. «Не забувайте, що ви приїхали сюди навчатися, то ж робіть це, адже СумДУ надає для цього усі можливості!», – наголосив Перший секретар Посольства Туркменістану в Україні.

Вікторія Радченко

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]