Дата публікації:
02 квітня 2013
Кількість переглядів:
779
Поділитися:

Протягом трьох днів – 26-28 березня – у Сумському державному університеті відбулася серія тренінгів для сумських шкільних соціальних педагогів – «Стоп насильству!». В основу  програми покладено визнану в усьому світі найбільш успішну концепцію життєвих навичок. 

Протягом трьох днів учасники тренінгу дізналися, як за допомогою життєвих навичок можнагармонізувати внутрішній світ, пристосовуватися до несприятливих умов та вирішувати ситуації, з якими доводиться стикатись щодня. Усе це наразі використовується як ефективний інструмент попередження насильства, особливо у дитячому середовищі. Серед складових, які відпрацьовувалися в ході тренінгу, – навички самоусвідомлення та самоповаги, скеровування емоцій, творчого вирішення завдань, спілкування та вирішення конфліктів, міжособистісних відносин, включаючи питання рівноправ’я статей, захисту прав дитини. Крім того, розглядалися особливості індивідуальної та групової роботи з батьками у питаннях попередження насильства над дітьми.

Соціальні педагоги-учасники тренінгу не лише відпрацьовували вправи для засвоєння життєвих навичок на власному досвіді, а й  визначали існуючі можливості для інтеграції концепції життєвих навичок в освітні програми з профілактики насильства у сумських школах.

За словами співробітника Центру підтримки сім’ї СумДУ Юлії Савельєвої, сьогодні жоден навчальний заклад, який прагне створити імідж успішного джерела знань, не може обійтися без соціально-орієнтованих послуг: «Соціальні працівники сприяють встановленню гуманних, морально здорових відносин у суспільстві, створенню психологічного комфорту й безпеки особистості. Тож, розуміючи всю важливість роботи шкільних соціальних педагогів, СумДУ виступив з просвітницькою ініціативою для них, запропонувавши серію професійних тренінгів».

Проведені тренінги стали частиною глобальної ініціативи «Право на висловлювання своєї думки: профілактика насильства, у тому числі сексуального, і просування в СНД судово-психологічних процедур, дружніх до дитини». Вона реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Жіночий консорціум України» та кампанією «Мудрі батьки – щасливі діти», ініційованою Українським фондом «Благополуччя дітей» з метою захисту дітей від жорстокого поводження шляхом популяризації відповідального батьківства та ненасильницьких методів виховання. Ці організації забезпечили підготовку тренерів та роздаткові матеріали для учасників.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]