Дата публікації:
19 квітня 2013
Кількість переглядів:
844
Поділитися:

18 квітня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ відбувся освітній захід «Чорнобиль: незакінчена історія», присвячений Дню пам’яті Чорнобильської трагедії, для першокурсників спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища».

«Минуло 27 років із дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. За цей час виросло покоління, яке про цю трагічну подію знає лише з книг, кінофільмів, телепередач та спогадів героїчних людей – учасників ліквідації наслідків глобальної катастрофи. Кількість постраждали сягає дев’яти мільйонів осіб, а  уражена територія остаточно очиститься від радіації через 24 тисячі років», – зауважив к. т. н., асистент кафедри «Прикладної екології» Іван Козій.

У своїй розповіді він торкнувся різноманітних аспектів Чорнобильської катастрофи, які, безумовно, стали цікавими та корисними для майбутніх студентів-екологів: масштаби та соціально-екологічні наслідки аварії, автореабілітаційні процеси в екосистемах зони відчуження тощо.

Під час зустрічі студенти переглянули документальний фільм «Попіл Чорнобиля» та ознайомилися із книжковою виставкою, яку підготували працівники бібліотеки.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]