Дата публікації:
13 травня 2013
Кількість переглядів:
1050
Поділитися:

Із нагоди Дня Перемоги в Сумському державному університеті відбулася низка тематичних заходів: зустрічі з ветеранами, акція «Добрий ранок, ветерани!», літературно-музичний вечір.

Під час акції «Добрий ранок, ветерани!» працівники відділу позанавчальної роботи, профспілкового комітету співробітників СумДУ та комплексу громадського харчування привітали по домівках 24 ветеранів Великої Вітчизняної війни – колишніх працівників СумДУ. У ході спілкування винуватці свята цікавилися життям університету, передавали вітання колегам, разом із гостями співали пісні воєнних років.

«Приємно, що нас не забувають», – зізналися ветерани. На знак шани та подяки за життєвий подвиг вони отримали квіти та продуктові набори.

У Медичному інституті СумДУ пройшов тиждень пам’яті «Пам’ятаємо. Вшановуємо. Славимо». Під час зустрічі з ветеранами студенти почули спогади про війну, дізналися їх цікаві життєві історії.

На літературно-музичному вечорі «Схиляємо голови в глибокій пошані перед воїнами-визволителями, воїнами-переможцями, перед солдатськими вдовами і дітьми війни», що пройшов в бібліотеці Медінституту,  звучали пісні та поезії, присвячені Великій Вітчизняній. Присутній на святі учасник бойових дій В’ячеслав Рибець розповів, що пішов на фронт у 17 років та дійшов разом із радянським військом до Берліну. Марфа Слободян поділилася спогадами про те, як її родина допомагала партизанському загону на Путивльщині .

Ветеранів привітали голова профкому працівників СумДУ Валентина Боровик, директор культурно-мистецького центру Роман Левченко, провідний фахівець відділу позанавчальної роботи Неля Лінькова. Тематичну програму підготували співробітники бібліотеки, керівник театрального гуртка Яніна Кучкова та відділ позанавчальної роботи.

Із нагоди Дня Перемоги працювала книжкова виставка «Пам’ять про Вас збережемо, слава про Вас переможе віки». Вона познайомила студентів із творами світової літератури про буремні воєнні роки.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]