Дата публікації:
15 травня 2013
Кількість переглядів:
932
Поділитися:

15 травня в Сумському державному університеті стартувала програма підвищення кваліфікації з електронних засобів та дистанційних форм навчання для викладачів Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка та Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка.

Протягом курсу викладачі дізнаються про сучасні вітчизняні та іноземні інформаційно-бібліотечні системи, роботу з відкритими освітніми ресурсами, інтернет-технології для освітніх комунікацій, системи комп’ютерного тестування, розробку дистанційного навчального курсу, підтримку в актуальному стані веб-ресурсів тощо. Дисципліни викладатимуть висококваліфіковані співробітники СумДУ.

Крім того, гості ознайомляться із Центром комп’ютерних технологій СумДУ, Центром систем та засобів масової комунікації, он-лайн студією, Юридичною клінікою, кімнатою «Студентський лелека». По завершенні програми викладачі отримають свідоцтва державного зразка.

«За дистанційною освітою – майбутнє. Цим шляхом вже активно рухаються провідні ВНЗ Європи та світу. Нині спільне завдання працівників вищої школи – запроваджувати досвід авторитетних університетів світу в системі дистанційного навчання Сумщини. СумДУ теж має значні напрацювання в галузі ІТ-технологій та є регіональним науково-методичним центром з дистанційної освіти. Матеріально-технічна база закладу дозволяє втілювати проекти на найвищому рівні», – зазначив ректор Анатолій Васильєв.

В. о. декана факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти Вікторія Божкова переконана, що дванадцятирічна практика СумДУ щодо впровадження дистанційного навчання та реалізація відповідного педагогічного експерименту в системі освіти дають підстави поширювати цей досвід серед вищих навчальних закладів України.

Нагадаємо, Сумський державний університет має ліцензії Міністерства освіти і науки України на дві програми підвищення кваліфікації для науково-педагогічних та педагогічних працівників: з інноваційної педагогічної діяльності та з електронних засобів та дистанційних технологій навчання.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]