Дата публікації:
04 червня 2013
Кількість переглядів:
1977
Поділитися:

4 червня Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник у рамках робочого візиту на Сумщину відвідав Сумський державний університет та познайомився із науковими розробками вчених СумДУ у галузі енергозбереження, енергоефективності й інформаційних технологій.

Зокрема, Міністр зацікавився розробкою системи моніторингу HeatCAM, яка здійснює контроль якості теплозабезпечення, аналізує та прогнозує необхідний рівень теплоспоживання, а також моніторить функціонування теплозабезпечення будівлі. Вона може використовуватися при вирішенні задач обліку споживання теплової енергії закладів бюджетної форми.

На прикладі СумДУ доцент кафедри прикладної гідроаеромеханіки Микола Сотник продемонстрував Геннадію Темнику, як розробка дозволила зекономити університету під час опалювального сезону півмільйона гривень. Високопосадовець наголосив, що HeatCAM – яскравий приклад того, як власник грамотно та ефективно підходить до використання ресурсів. Він подякував науковцям за розробку та пообіцяв розмістити її на офіційному сайті Міністерства в розділі «Кращі праці».

Також представник Кабінету Міністрів України ознайомився із турбодетандерними агрегатами, які виробляють механічну енергію та перетворюють її в електроенергію, що дозволяє зекономити до 50%. Науковці університету продемонстрували йому й власні розробки у галузі ІТ, які працюють на благо Сумщини, – інформаційно-аналітичну систему «Звернення громадян» та «Управління комунального майна міста».

Геннадій Темник подякував університету за плідну наукову діяльність, яка покликана модернізувати та покращити роботу житлово-комунального господарства у державі та висловив наміри про подальшу тісну співпрацю.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв показав науково-освітню базу університету та широкі можливості бібліотечно-інформаційного центру.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]