Дата публікації:
10 жовтня 2013
Кількість переглядів:
943
Поділитися:

10 жовтня Сумський державний університет підписав угоду про співпрацю у сфері освіти і науки з Центральним університетом національностей Мінзу (м. Пекін, Китайська народна республіка) під час візиту китайської делегації до СумДУ. Сторони висловилися за налагодження двосторонньої академічної мобільності студентів і наукових співробітників, а також започаткування спільних науково-дослідних проектів.

«Асоціація східно-європейських університетів (Eastern European Association) рекомендувала Сумський державний університетяк один із найбільш престижних ВНЗ України. Нам відомі наукові дослідження та динаміка розвитку СумДУ», – засвідчив президент університету Мінзу Чен Лі. Гості зацікавилися можливостями співпраці у сфері інженерії, природничих наук, інформаційних технологій, культури та мистецтва.

Представники китайського вишу ознайомилися з науково-освітніми можливостями СумДУ, відвідали бібліотечно-інформаційний центр, новий навчально-науковий корпус тощо.

«Сумський державний університет тісно співпрацює з Китайською Народною Республікою у різних напрямах», – акцентував перший проректор Василь Карпуша. З його слів, швидкими темпами розвивається співпраця у науково-технічній сфері. Так, СумДУ розробляє науково-технічну продукцію спеціального призначення для Нанкінського електронно-інженерного дослідницького інституту. Окрім того, в СумДУ діє клас Конфуція. Студенти СумДУ проходять мовні курси в Китаї та навчаються за стипендіями китайського уряду.

«СумДУ активно інтегрується до глобального освітянського простору. Заклад має значний досвід співробітництва з університетами Європи та США, бере участь у програмах Європейського Союзу Tempus, Erasmus Mundus. Міжнародна співпраця взаємокорисна, адже сприяє обміну науковими ідеями, підвищенню кваліфікації викладачів та розширенню кругозору студентів. Ми готові працювати в цьому напрямку і з вищими навчальними закладами Китаю», – переконаний проректор з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення Володимир Любчак.

Нагадаємо, Центральний університет національностей – один із провідних і відомих ВНЗ Китайської народної республіки, що підтримується китайським урядом. У виші навчаються студенти 56 національностей. Заклад має близько 90 університетів-партнетів із країн Азії, Америки та Європи.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]