Дата публікації:
18 жовтня 2013
Кількість переглядів:
761
Поділитися:

16 жовтня в літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету відбувся інтелектуальний шоу-конкурс «Запорожців плем’я дуже». Гучні козацькі барабани-литаври на початку дійства перенесли присутніх в далекі часи середньовіччя, на острів Хортиця за дніпровські пороги. Ведучі – майбутні журналістки Вікторія Радченко та Аліна Авраменко – познайомили студентів з історією створення Запорозької Січі, її гетьманами та козацьким побутом.

Під звуки «Козацького маршу» на сцену вийшли учасники історичного змагання – команди сучасних козаків трьох факультетів: технічних систем і енергоефективних технологій, електроніки та інформаційних технологій та юридичного факультету. У ході конкурсів вони демонстрували знання з історії козацтва, писали листи турецькому султану, шили козацькі головні убори, пили на швидкість медовий квас. Кожна команда під бойові вигуки виконала гопак.

За рішенням журі, у складі якого були викладачі та студенти з трьох факультетів-учасників, переможцем було визнано команду ЕлІТ. Хлопців нагородили солодкими подарунками та оплесками. До речі, глядачі взяли участь в історичній вікторині. Її переможці отримали солодкі призи.

На мультимедійному екрані під час свята демонструвалися тематичні слайди, у тому числі відома картина Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану». Бібліотекар Алла Крекшина підготувала для студентів книжкову виставку, присвячену українському козацтву. У фіналі прозвучала пісня у виконанні волинського хору «Україна-ненька».

Сценарій, пісні, конферанс та вікторину підготували учасники гуртка «Краяни» (керівник – Неля Лінькова). Захід організували співробітники відділу позанавчальної роботи.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]