Дата публікації:
31 жовтня 2013
Кількість переглядів:
994
Поділитися:

30 жовтня Сумський державний університет відвідала делегація Посольства Палестини в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Палестини в Україні, доктором Мохаммедом Аль-Асаадом. Керівництво університету та гості – радник, консул, перший секретар, третій секретар, голова відділу мас-медіа Посольства Палестини в Україні – обговорили перспективи науково-технічного співробітництва, студентських обмінів та збільшення контингенту студентів із Палестини в СумДУ.

«Диплом Сумського державного університету визнається в Палестині. Переконаний, подальше поглиблення співробітництва буде корисне для обох сторін», – зазначив Мохаммед Аль-Асаад.

Серед напрямів поширення співпраці, які зацікавили гостей, – навчання громадян Палестини в аспірантурі та клінічній ординатурі СумДУ, стажування, підвищення кваліфікації на базі вишу та участь у спільних наукових проектах.

У ході зустрічі ректор Анатолій Васильєв наголосив на науково-освітній спрямованості вишу, акцентував на розвитку дистанційної освіти та IT-технологій в СумДУ, зупинився на міжнародній діяльності університету.

Ректор зазначив, що інтерес палестинській стороні можуть представляти розробки СумДУ в галузі нанотехнологій, сонячної та вітрової енергетики, холодильного обладнання тощо.

Представники делегації ознайомилися з матеріально-технічною базою університету, зокрема оглянули інформаційно-бібліотечний центр, новий навчально-науковий корпус, відвідали Медичний інститут, провели зустріч зі студентами із Палестини, кількість яких в СумДУ постійно збільшується.

Загалом в університеті здобувають освіту близько 1300 іноземних студентів із майже 60 країн світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]