Дата публікації:
01 листопада 2013
Кількість переглядів:
643
Поділитися:

31 жовтня в Сумському державному університеті зібралися священнослужителі, працівники системи освіти і науки Сумщини, представники влади, керівники вищих, професійно-технічних і загальноосвітніх навчальних закладів, приходських недільних шкіл, які взяли участь в обласній єпархіальній науково-практичній конференції «Виховання християнських цінностей в сучасній системі освіти: історія, теорія, традиції, практика», присвяченій 1025-й річниці Хрещення Русі.

Тематика пленарних засідань стосувалася духовних орієнтирів у житті людини, просвітительської місії Православної Церкви, ролі та місця духовно-етичних цінностей в освітньому процесі вищої школи на прикладі Сумського державного університету.

«СумДУ приділяє суттєву увагу прищепленню молоді духовних цінностей. Ми проводимо системну роботу щодо виховання студентів як високоморальних, толерантних особистостей», – підкреслив ректор Анатолій Васильєв. За його словами, у закладі проводиться низка тематичних тренінгів, реалізуються відповідні проекти, активно діє студентський волонтерський рух.

Університет є власником унікального факсимільноговидання Пересопницького Євангелія, а також інших християнських стародруків. Наявність у СумДУ таких книжкових раритетів підкреслює налаштованість вишу на підвищення моральних цінностей молоді.

«У навчальних закладах молодь отримує не лише певний багаж знань. Освіта – процес становлення людини як образу її Творця. У нас завжди є свобода вибору, і необхідно, щоб цей вибір ми робили у бік добра», – висловив переконання архієпископ Сумський і Охтирський ПреосвященнійшийЄвлогій.

У рамках конференції викладачі духовно-етичних навчальних дисциплін розглянули теорію та практику сучасної школи, поділилися досвідом та методичними напрацюваннями. Православні педагоги мали можливість представили успішні приклади реалізації місії церковного просвітництва та виховання дітей на основі християнських духовних цінностей.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]