Дата публікації:
21 листопада 2013
Кількість переглядів:
2304
Поділитися:

Бібліотека Сумського державного університету взяла участь у програмі «Відкритий Світ - Україна», що підтримується Центром лідерства «Відкритий світ» та фінансується Конгресом США. До складу делегації, що мала програму за темою «Бібліотеки та цифрові ресурси», увійшли представники п’яти кращих бібліотек України: СумДУ, Львівської політехніки, Києво-Могилянської академії, Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Хмельницької обласної наукової бібліотеки ім. М.Островського.

Під час поїздки до США, яка тривала з 6 по 17 листопада, заступник директора бібліотеки СумДУ Наталія Недбаєва відвідала Бібліотеку Конгресу США, Бібліотеку Джозефа Регенстейна Університету Чикаго, Бібліотечний центр Гарольда Вашингтона (найбільшу публічну бібліотеку Північної Америки), Бібліотеку Північно-західного університету, Бібліотеку Ньюберрі.

Колекцію Бібліотеки Конгресу США поповнила книга «Сумський державний університет: історія і сучасність», яку було видано до 65-річчя університету. Наталя Недбаєва передала книгу про наш університет керівнику департаменту з каталогізації Юрію Добчанському. Вона вже зареєстрована в каталозі Бібліотеки Конгресу США .

Цікавим і корисним для учасників програми стало спілкування з офіційними особами: у Вашингтоні, в Бібліотеці Конгресу відбулася зустріч з виконавчим директором Центру лідерства «Відкритий світ» Послом Джоном О’Кіфом, Послом Ф. Теффтом, який очолював посольство США в Грузії (2005-2009) та Україні (2009-2013), доктором Семом Потоліккіо, професором Джорджтаунського університету та іншими поважними особами. В стінах посольства України делегати мали зустріч з послом України в США Олександром Моциком та представниками Центру лідерства «Відкритий світ».

Крім професійної програми, делегати відвідали Чикагський культурний центр, Український Національний Музей Чикаго, Український інститут сучасного мистецтва.

Бібліотека та університет висловлюють велику подяку номінуючій організації – Києво-Могилянській фундації в Америці та проекту ElibUkr за участь у програмі, яка є пізнавальною, цікавою та корисною для кожного, кому пощастило взяти в ній участь.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]