Дата публікації:
13 грудня 2013
Кількість переглядів:
835
Поділитися:

Упродовж «Тижня Нобеля» в бібліотеці СумДУ відбулася низка науково-пізнавальних заходів, присвячених шведському інженеру-хіміку, підприємцю Альфреду Нобелю та престижній премії, яка за його заповітом щорічно присуджується за визначні досягнення у сферах науки, літератури та захисту миру.

Так, під час вікторин «Знавці нобелівської теми» студенти дізналися про історію заснування Нобелівського фонду, систему номінування на здобуття премії, Нобелівських лауреатів, механізм голосування та церемонію нагородження.

Студенти Медичного інституту взяли участь у науковій вікторині «Лауреати Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини».

Окрім того, співробітники бібліотеки підготували книжкову виставку з даної теми.

У фондах бібліотеки Сумського державного університету представлено понад 300 джерел на Нобелівську тематику, у тому числі – підручники під авторством Нобелівських лауреатів, їх наукові праці та художні твори, науково-популярна література про життя і творчість, публікації у періодичних виданнях. Вся інформація наявна в електронному каталозі. Окрім того, інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки СумДУ розробив рекомендаційний список, що містить посилання на тематичні книги та статті з періодики, які можна знайти у фондах бібліотеки СумДУ.

«Проведення в університеті «Тижня Нобеля» сприяє популяризації науки, ознайомлює з визначними науковими досягненнями людства. Альфред Нобель як красномовний приклад служіння науці мотивує студентів СумДУ – майбутнє української науки – до здобуття нових знань і сумлінного навчання», – переконана бібліотекар Алла Крекшина.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]