Дата публікації:
14 лютого 2014
Кількість переглядів:
813
Поділитися:

14 лютого Сумський державний університет відвідала делегація Республіки Бурунді (Африка). Серед іноземних гостей – Консул Міністерства вищої освіти та наукових досліджень Республіки Бурунді Емануель Тунгамвезе, ректор та декан факультету інженерних наук Університету Бурунді. Сторони окреслили перспективи співробітництва та обговорили проект договору про співпрацю.

«Для нас корисний досвід Сумського державного університету в багатьох сферах його діяльності, зокрема, науковій та міжнародній», – зазначив ректор Університету Бурунді Гастон Хакіза.

Під час зустрічі ректор СумДУ Анатолій Васильєв наголосив, що Сумський державний університет рухається шляхом розширення кола іноземних партнерів. Він акцентував на широкій географії іноземних студентів у СумДУ, розповів про науково-освітні здобутки та міжнародні зв’язки вишу.

Гостей зацікавили такі напрями співпраці, як академічні обміни викладачів, аспірантів і молодих  науковців, спільні наукові проекти і дослідження, навчання студентів з Бурунді в СумДУ. Серед наукових інтересів іноземні представники назвали інженерію, машинобудування, механіку, електромеханіку, економіку довкілля і природних ресурсів тощо.

Після офіційної частини делегація ознайомилися з матеріально-технічною базою університету.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]