Дата публікації:
14 лютого 2014
Кількість переглядів:
766
Поділитися:

13 лютого студенти Сумського державного університету і старшокласники Сумських загальноосвітніх шкіл №21 та №27 з конкурсами, віршами і піснями відзначили День закоханих. Свято відбулося в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

В образі казкових німф студентки Оксана Іваніна, Олена Постельняк та Вікторія Мазіна інформували про передісторію свята. Присутні дізналися, що День Св. Валентина в Стародавньому Римі відзначався як фестиваль богині шлюбу Юнони. Їм розповіли цікаві факти про святкування Дня закоханих у різних країнах Європи.

Під час заходу звучали вірші сучасних поетів та класиків – Олександра Пушкіна, Михайла Лермонтова, Марини Цвєтаєвої, Омара Хайяма. Власні поетичні спроби представили студентки факультету іноземної філології  та соціальних комунікацій Тетяна Скляниченко, Альона Коваль, Олена Постельняк.

Солістка гуртка «Краяни» Вікторія Радченко подарувала глядачам пісні про кохання, а старшокурсники Сергій Оніщенко та Олександр Ковальов виконали авторську пісню «Зажди». Учасники гуртка «Краяни» Олеся Пономарьова та Сергій Оніщенко інсценували уривок з п’єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта». Окрім того, молодь долучилася до веселих конкурсів і літературної вікторини.

Ведучими свята були студенти СумДУ Оксана Опарій та Андрій Єрмоленко. Захід підготували співробітники відділу позанавчальної роботи та бібліотеки.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]