Дата публікації:
04 березня 2014
Кількість переглядів:
820
Поділитися:

3 березня в Сумському державному університеті стартував тиждень Узбекистану. Під час свята, яке відбулося в літературній вітальні бібліотеки СумДУ, узбецькі студенти розповіли про історію та сучасність своєї держави, ознайомили присутніх із національними та сімейними традиціями, побутом, показали народні танці та розваги.

Українцям і студентам із інших країн було цікаво почути гімн Узбекистану та дізнатися його переклад. Вони з інтересом слухали про птаху Хумо на національному гербі, яка є символом щастя та свободолюбства. Елементом гостинності в Узбекистані вважають чайну церемонію, а невід’ємним атрибутом оселі – килими та паласи. Одним з найулюбленіших національних свят в Узбекистані є Навруз, або Новий рік. Його відзначають 21 березня – у день весняного рівнодення.

Під час зустрічі студенти виконали поезії відомого узбецького поета Абдулли Аріпова, а також пригостили присутніх національними стравами – пловом, мантами, шурпою тощо.

Протягом тижня на університетському радіо звучатиме узбецька музика, на моніторах транслюватиметься пізнавальна телепрограма про звичаї і традиції Узбекистану, а в кафетерії «Мандарин» та комплексі громадського харчування усім охочим пропонуватимуть страви узбецької кухні.

Організатори заходу – студентський ректорат СумДУ та представники гуртка «Студентські євростудії» при відділі позанавчальної роботи СумДУ. За словами керівника гуртка Наталії Гордієнко, тиждень національних культур дозволяє ще більше зблизити студентів різних національностей.

«Обираючи університет, я детально ознайомився з сайтом СумДУ, переглянув онлайн-екскурсію і вирішив, що навчатимуся саме тут. Приємно вражений висококваліфікованими викладачами та їх ставленням до студентів. У мене багато друзів не лише з України, а й з Росії, Іраку, Нігерії, Конго та інших країн», – поділився враженнями третьокурсник спеціальності «Менеджмент» Ганішер Сагдуллаєв.

«Мріяв здобувати вищу освіту за кордоном. Навчатися в СумДУ порекомендували друзі. Задоволений гостинністю і доброзичливістю, які панують в університеті. Подобаються комфортні умови та цікаве студентське життя: багато конференцій, творчих конкурсів», – розповів першокурсник спеціальності «Правознавство» Мухріддін Хасанов.

Загалом у Сумському державному університеті навчаються близько 150 студентів із Узбекистану.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]