Дата публікації:
25 березня 2014
Кількість переглядів:
893
Поділитися:

24 березня студенти з Азербайджану представили традиції та сучасність власної країни. Вони подали стислу довідку про Азербайджан, розповіли присутнім про культуру і національну символіку: гімн, герб і прапор. Захід пройшов у літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Блакитний колір на прапорі символізує тюркське походження азербайджанського народу, червоний колір відбиває курс на модернізацію суспільства і розвиток демократії, а зелений колір вказує на приналежність до ісламської цивілізації. Півмісяць означає іслам, а восьмикінцева зірка – вісім гілок тюркських народів.

Валюта Азербайджану має назву «манат». Найпопулярніші види спорту – футбол і шахи. Глибокі корені має традиція чайхани – збиратися на чайну церемонію, під час якої обговорювати справи, спілкуватися за інтересами.

Візитна картка азербайджанської кухні – шашлик з баранини та плов. До більшості страв подають чурек (хліб із білого борошна) або лаваш. Далеко за межами країни відомі національні солодощі – пахлава, козинаки, рахат-лукум.

Найбільш улюбленим святом вважається Новруз Байрам – прихід Нового року і весни. Його відзначають у день весняного рівнодення 21 березня. Новруз Байрам символізує оновлення природи та родючість.

Протягом тижня Азербайджану в СумДУ звучатимуть національні пісні, а на моніторах транслюватиметься відеоролик про традиції цієї країни.

Для довідки. В Сумському державному університеті навчаються близько 40 студентів із Азербайджану.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]