Дата публікації:
14 травня 2014
Кількість переглядів:
774
Поділитися:

Cтуденти спеціальності «Журналістика» СумДУ провели до Дня Перемоги усний журнал на тему «Солдати Перемоги. Публіцистика воєнних років (1941-1945 років)». Під час зустрічі в літературній вітальні бібліотеки СумДУ  майбутні медійники розповідали про воєнну публіцистику, читали поезію, згадували рідних, які брали участь у  Великій Вітчизняній війні.

За словами доцента кафедри журналістики та філології Ірини Жиленко, твори періоду Великої Вітчизняної війни посідають суттєве місце у світовій літературі. Письменники, публіцисти, поети, журналісти, драматурги з усім радянським народом встали на захист Батьківщини. У їх серцях назавжди закарбувалися сльози матерів і кров, пролита героями за визволення від фашистської навали.

«Жди меня» (Костянтин Симонов), «Молодая гвардия» (Олександр Фадєєв), «Брестская крепость» (Сергій Смірнов), «У войны не женское лицо» (Світлана Алєксієвич), «Судьба человека» (Михайло Шолохов) та інші твори не залишили байдужими нікого, змусили замислитися над цінністю та швидкоплинністю життя.

Студенти поділилися спогадами своїх дідів і прадідів, які були свідками тих страшних подій. Так, наприклад, Маргарита Рилова розповіла про свого прадідуся Миколу Биваліна, який воював у партизанському загоні. Разом із легендарними Сидором Ковпаком та Семеном Руднєвим він пройшов усю Україну від Путивля до Карпат, здобув бойові нагороди та медалі.

Заключним акордом зустрічі стала пісня «Дети войны» у виконанні майбутньої журналістки Олени Василеги.

Студентки спеціальності «Журналістика»
Анастасія Нємцева, Маргарита Рилова

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]