Дата публікації:
16 вересня 2014
Кількість переглядів:
2122
Поділитися:

За міжнародним рейтингом вищих навчальних закладів QS World University Rankings Сумський державний університет вперше увійшов до TOP-700 провідних університетів світу.

В цілому до рейтингу включено шість українських вишів, серед яких СумДУ з рейтинговим показником 651-700 посідає четверту позицію після Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут». Також з показником 701+ до рейтингу QS увійшли НТУ «Харківський політехнічний інститут» та Донецький національний університет.

Також цього року Сумський державний університет першим в Україні пройшов незалежний зовнішній аудит, що проводила міжнародна компанія QS. За результатами аудиту за кожним напрямом діяльності та в цілому присвоюються «зірки» якості.

Сумський державний університет здобув найвищі оцінки (5 зірок) за такими категоріями:

  • Teaching – кількісний та якісний склад викладачів, задоволеність студентів якістю навчання;
  • Inclusiveness – рівні умови та доступність навчання;
  • Social Responsibility – соціальна спрямованість діяльності;
  • E-learning – розвиненість електронних технологій навчання.

За категорією «Employment» (працевлаштування випускників та авторитетність серед вітчизняних та міжнародних роботодавців) СумДУ оцінений чотирма зірками.

Загалом за результатами аудиту Сумський державний університет має 3 зірки з 5 можливих. Те, що 15% університетів світу, які входять до ТОР-групи рейтингу QS і оцінювалися за методикою QS STARS, мають такий самий результат, а 6% − 2 зірки, є підтвердженням реалістичності входження СумДУ до елітної університетської спільноти світу.

Як відзначив ректор СумДУ Анатолій Васильєв, участь в аудиті, міжнародних та вітчизняних рейтингах дозволяє університету оцінити свої можливості, порівняти результати діяльності зі світовими стандартами та корегувати подальший розвиток. «Ми будуємо успішний університет заради успішності наших випускників, тому такий аудит є необхідним для входження в європейський і світовий науково-освітній простір», - наголосив ректор.

«Сумський державний університет – перший університет в Україні, що пройшов аудит QS Stars, таким чином приєднавшись до 200 інших університетів з понад 45 країн світу. Чудовий результат для молодого та дуже амбітного університету!», – прокоментував керівник дослідницького центру компанії QS Бен Саутер.

QS World University Rankings – щорічний рейтинг університетів, який компанія QS проводить з 2004 року (до 2010 року – сумісно з британським журналом Times Higher Education). За методологією рейтингу половину від загального балу складають показники авторитетності університету, які отримуються через опитування міжнародних академічних експертів та роботодавців. Решту балів університет отримує за показники навчальної, наукової діяльності та рівень міжнародної активності. Компанія QS проводить моніторинг понад 3000 університетів світу і за рейтингом вишів, які входять в TOP-700, оцінює освітній потенціал країни в цілому.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]