Дата публікації:
13 жовтня 2014
Кількість переглядів:
797
Поділитися:

9 жовтня в Сумському державному університеті відбувся конкурс читців «Шануймо слово Кобзаря». Саме так у виші відзначили відкриття першого туру V Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

У номінації «Кращий читець» переможцем визнано студента спеціальності «Журналістика» Івана Бондаренка, який прочитав уривок із поеми «Наймичка». В номінації «Краща авторська поезія» першість отримала студентка спеціальності «Переклад» Тетяна Скляниченко. Приз глядацьких симпатій також здобула майбутня перекладачка Дарія Гаврись. Конкурсанти були нагороджені грамотами і солодкими призами. Глядачі стали учасниками вікторини про життя і творчість Шевченка. Крім того, для них була розгорнута тематична книжкова виставка та підготовлена змістовна відеопрезентація. Організатори конкурсу – відділ позанавчальної роботи, у тому числі студентський  гурток «Краяни», та бібліотека СумДУ.

Студенти і викладачі кафедри журналістики та філології СумДУ теж долучилися до відкриття міжнародного конкурсу. З цієї нагоди вони провели літературну зустріч. Увазі присутніх була представлена історико-біографічна довідка про митця. Студенти натхненно читали вірші, а Марина Воропай виконала пісню «Ой роде наш красний».

«Вірші Шевченка виховують почуття гордості і любові до рідного краю», – переконана декан факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Олена Сушкова.

«Творчість Шевченка була, є і буде актуальною. «Кавказ» – один із моїх улюблених творів. У цій поемі я щоразу відкриваю для себе щось нове. Саме її я декламувала сьогодні. І саме її раджу читати і перечитувати», – розповіластудентка-журналістка Олександра Токар.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]