Дата публікації:
02 березня 2015
Кількість переглядів:
797
Поділитися:

Сумський письменник, журналіст, головний редактор газети «Панорама» Євген Положій поділився професійним досвідом зі студентами-журналістами. Творча зустріч відбулася 26 лютого в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Під час зустрічі письменник окреслив свій творчий шлях (романи «Дядечко на ім’я Бог», «По той бік пагорба», детектив «Вежі мовчання» тощо), поділився враженнями від подорожей до Індії, Китаю, Південно-Східної Азії, познайомив із персонажами власних книг та авторськими проектами.

У рамках проекту «Вічна пам’ять героям», ініційованого Євгеном Положієм, журналісти газети «Панорама» поспілкувалися з батьками, родичами, друзями загиблих в АТО воїнів Сумщини. Результат  роботи  – «Книга пам’яті», що містить живі історії про звичайних героїв, які волею долі потрапили в незвичайні та надзвичайні обставини.

Презентуючи роман «Риб’ячі діти», виданий у 2014 році, письменник занурив присутніх у калейдоскоп персонажів та їх життєві історії. Книга розповідає про егоїзм і пихатість, що руйнують і роз’єднують, про жорстокість війни, про вміння прощати. Студенти мали нагоду почути уривки з роману у прочитанні автора.

Наостанок Євген Положій закликав студентів більше читати і подорожувати. Саме ці речі, на його переконання, допомагають пізнавати світ. Крім того, він дав професійні поради майбутнім журналістам і відповів на їх запитання.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]