Дата публікації:
18 березня 2015
Кількість переглядів:
1676
Поділитися:

16 березня в СумДУ відбулася творча зустріч із сумським журналістом, письменником, лауреатом премії «Коронація слова» Владиславом Івченко. Як розповів гість, початок його письменницьких спроб припадає на 1998 рік, коли він навчався на економічному факультеті СумДУ.

Під час зустрічі письменник ознайомив присутніх із циклом власних історичних детективів про Івана Карповича («Найкращий сищик імперії на службі у приватного капіталу», «Найкращий сищик імперії на великій війні», «Найкращий сищик та падіння імперії»). Зі слів автора, родзинкою його детективів є поєднання гумористичних, пригодницьких, романтичних і фантастичних елементів.

Події, що розгортаються в період Першої світової війни, перегукуються з нинішньою ситуацією в державі. Початок ХХ століття, на думку Владислава Івченка, цікавий швидкими змінами в суспільстві і технологіях: «Ми живемо у схожий час, і розуміння того, що відбувалося тоді, дозволяє відсторонено споглядати сучасність». Окрім детективів, письменник презентував присутнім пригодницький роман «Химери дикого поля» (2014 рік).

Питання до гостя стосувалися процесу написання текстів, внутрішнього редактора, творчих планів тощо. «Я не схильний чекати натхнення. Письменство – це багатогодинна наполеглива праця», – переконаний Владислав Івченко. Він анонсував, що до кінця року має вийти друком нова детективна історія про Івана Карповича.

Письменник наголошував: «Якщо хочеш досягти професіоналізму, треба докладати зусиль і працювати над собою». Він порадив студентам шукати саме ту справу, від якої отримуєш задоволення, а також набувати практичних навичок за спеціальністю ще з університетських років.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]