Дата публікації:
26 квітня 2016
Кількість переглядів:
1161
Поділитися:

25 квітня у літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету було проведено захід «Дзвони Чорнобиля», присвячений 30-й річниці трагічної події – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.  Захід організовано фахівцями відділу позанавчальної роботи та бібліотеки СумДУ.

Запаленими свічками й скорботною хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих під час ліквідації аварії на ЧАЕС та від її страшних наслідків. Звучали імена вогнеборців, які першими кинулися на захист всесвіту від трагедії – Володимира Правика, Віктора Кібенка, Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Миколи Гітенка, Володимира Тищури.

Студентам переглянули кінохроніку тих подій. Особливої атмосфери заходу додавало музичне оформлення, на фоні якого учасники гуртка «Краяни», студенти першого курсу факультету іноземної філології та соціальних комунікацій - Юлія Лазуткіна, Ірина Білик, Анастасія Гудиліна, Оксана Волошенко – декламували вірші про біду в Чорнобилі.

Учасники заходу відзначили, що чорнобильська трагедія постійно нагадує про відповідальність перед наступними поколіннями за збереження навколишнього середовища та недопущення екологічних катастроф.

Завдяки пізнавально-інформативному заходу «Дзвони Чорнобиля» молодь ознайомилася з правдивими фактами трагічної події, яка сталася 26 квітня тридцять років тому. Ця інформація дозволить їм реально дивитися на стан речей і передавати з покоління в покоління пам’ять про людей,  які безвинно загинули у боротьбі з екологічною катастрофою, з повагою ставитися до навколишнього середовища та оберігати його заради майбутнього.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]