Дата публікації:
18 жовтня 2016
Кількість переглядів:
1012
Поділитися:

Перед святом захисників України та Днем українського козацтва в літературній вітальні Сумського державного університету відбувся конкурс для юнаків, який вже став традицією - «Козацька слава невмируща!». Сучасні козаки демонстрували свій інтелект, обізнаність у сфері козацького побуту, історії створення та розвитку Запорізької Січі. Організацією займалися відділ позанавчальної роботи, учасники гуртка «Краяни», інформаційно-бібліотечний центр СумДУ.

Комунікабельність і винахідливість показали козацькі розвідники у виїзному конкурсі «Взяття язика». Військову стратегічну хитрість і стійкість учасники виявили в конкурсах «Рубаки» та «Козаки-водолази». Оскільки справжні козаки не тільки воювали, а й майстерно володіли різними видами мистецтва – грали на музичних інструментах, співали, танцювали, - то сучасні козаки-конкурсанти, продовжуючи славні традиції, теж виконували козацькі пісні та станцювали «Бойовий гопак».

Журі одностайним рішенням віддали перемогу команді козаків факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Переможці та всі учасники були нагороджені грамотами та поласували смачною випічкою, яку виготовили майстри-кондитери комплексу громадського харчування СумДУ.

Також із нагоди святкування Дня українського козацтва у спортивному залі Медичного інституту СумДУ проведено спортивно-розважальний конкурс «Козацькі розваги». Участь у змаганнях взяли: збірна команді МІ - курінь «Козаки», «Спорт» – курінь «За Україну» та «Фізична реабілітація» – курінь «Гайдамаки». На учасників чекало дев’ять різноманітних конкурсів, в ході яких вони демонстрували свої фізичні можливості: «Збирання врожаю», естафета з

м’ячем «Хвиля», «Пролізь через обруч» та інші.

Переможцями стали збірна команда МІ – «Козаки». Друге місце посіли студенти спеціальності «Спорт»; третє - «Фізичної реабілітації».

Всі учасники отримали грамоти та солодкі подарунки.

Разом з тим до Дня захисника України в студентському клубі «Спортлайн» 12-13 жовтня для студентів СумДУ було організовано перегляд фільмів «Аеропорт» і «Тарас Бульба».

18 жовтня студенти зустрілися з учасником АТО, одним з оборонців Донецького аеропорту Ярославом Лапіним.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]