Дата публікації:
27 лютого 2018
Кількість переглядів:
2723
Поділитися:

До Міжнародного дня боротьби за права жінок та міжнародний мир 26 лютого в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся творчо-пізнавальний захід на тему «Відомі невідомі жінки». Метою заходу стало привернення уваги присутніх до внеску та місця жінок в історії та сучасності України.

Студенти СумДУ дізналися про українок, які були письменницями, художницями, громадськими діячками, актрисами, лікарками, вчительками, засновницями музеїв, а також брали участь у повстаннях та військових подіях. Захід дав можливість оцінити досягнення жіночого руху за останнє століття, – можливість здобувати вищу освіту, виборче право, професійна самореалізація, захист материнства тощо. Не оминули увагою і бар’єри, що залишаються в житті сучасних жінок, – низьке представництво у політиці, домашнє насильство, сексизм у рекламі, подвійне навантаження неоплачуваною працею.

Учасники заходу – студенти СумДУ, розповіли, що обговорення теми дещо змінило їхні погляди на роль жінки в історії. Також студенти наголосили, що сексизм варто залишити у минулому. Сьогодні чоловіки та жінки рівні.

Захід організували Гендерний ресурсний центр СумДУ, бібліотека Конгрес-центру, громадська організація «Жіночий консорціум України» та Центр гендерної культури м. Харків.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]