Дата публікації:
07 березня 2018
Кількість переглядів:
42040
Поділитися:

6 березня на базі спортивно-оздоровчого закладу «Універ» Сумського державного університету відбулася зимова спартакіада для іноземних студентів. Захід організовано спільно Департаментом міжнародної освіти та кафедрою фізичного виховання СумДУ. Студенти з Нігерії, Гани, Кенії завзято взяли участь в особистих та командних змаганнях з перегонів на лижах, санках, волейболі на снігу. Як розповів заступник проректора зі спортивної роботи з іноземними студентами Роман Галенін, спартакіаду проведено вперше, у перспективі – зробити такі змагання доброю традицією університету.

Переможці спартакіади отримали від організаторів нагороди та цінні подарунки.

Паралельно зі спартакіадою відсвяткували й День незалежності Республіки Гани. Студенти підготували святкові страви національної кухні, розповіли про культурні звичаї своєї країни.

Заступник директора Департаменту міжнародної освіти з виховної роботи та гуманітарних питань СумДУ Юлія Кац прокоментувала проведення зимової спартакіади: "Іноземні студенти, навчаючись в Україні, особливо перший рік, гостро відчувають вплив незвичної кліматичної зони. Особливо важко призвичаюються до української холодної зими й нестачі сонячних днів у осінньо-зимовий період студенти з африканських країн і Південно-Східної Азії. Такі заходи допомагають швидкій та гарній адаптації наших іноземців до умов проживання в Україні".

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]