Дата публікації:
11 березня 2018
Кількість переглядів:
2783
Поділитися:

6 березня в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся круглий стіл на тему «Стратегії розширення участі жінок у політиці».Учасниками заходу стали жінки-лідерки, гендерні експертки, представництво політичних партій, громадський сектор, владні інституції тощо. Таким чином відбувся діалог між різними зацікавленими сторонами щодо підтримки жінок у політиці, посилення спроможності жінок брати участь у виборчих процесах, підвищення громадського розуміння переваг політичної участі жінок.

«Не менше ніж 30-відсоткове представництво жінок у владі є міжнародним зобов’язанням України, - говорить експертка Гендерного ресурсного центру СумДУ Юлія Савельєва. – Крім сприяння рівноправній участі жінок і чоловіків у прийнятті політичних рішень, це є необхідною умовою сталого розвитку суспільства».

Під час засідання круглого столу обговорювали такі питання як: дотримання гендерних квот, зв'язок сталого розвитку суспільства і гендерна рівність, механізми розширення участі жінок у політиці тощо.

В цілому учасники і учасниці круглого столу дійшли згоди, що збільшення представництва жінок у політиці сприятиме винесенню на порядок денний нових тем, посиленню конкуренції ідей, що забезпечить прийняття більш виважених рішень, більш відкриту політику, реалізацію програм і послуг, які братимуть до уваги потреби різних груп населення.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]