Дата публікації:
03 квітня 2018
Кількість переглядів:
2263
Поділитися:

27 березня у Сумському державному університеті відбулася зустріч із спеціалістами державної компанії «Укрспецекспорт». До переговорів долучилися науковці факультету технічних систем і енергоефективних технологій, Інституту електродинаміки національної академії наук України та фахівці промислових підприємств міста Суми.

Темою переговорів стало вивчення можливості проектування головного циркуляційного насосу для плавучої енергетичної установки на замовлення Китайського науково-дослідного інституту ядерної енергії (м. Ченду, КНР). Така співпраця СумДУ та ДК «Укрспецекспорт» проходить у рамках підготовки організаційних заходів та узгодження роботи щодо можливості надання послуг із розробки та поставки комплекту конструкторської, проектної і технічної документації для виготовлення циркуляційного  насосу для теплоносія.

«Це була перша зустріч, що окреслила шляхи просування далі. Усе повинно закінчитися робочим проектуванням і передачею відповідних матеріалів замовникові. Проектування головного циркуляційного насосу для плавучої енергетичної установки важливе завдання не лише для університету, а й для України в цілому. На сьогодні жодне підприємство не може самостійно виконувати масштабні роботи, має бути щось спільне, що об’єднає наших учених із провідними підприємствами області та країни. До цієї справи підключаться також і фахівці з національної академії наук», – повідомив доктор технічних наук, доцент кафедри прикладної гідроаеромеханіки СумДУ Микола Сотник.

Подібні проекти щодо розробки циркуляційних насосів для плавучих енергетичних установок успішно реалізовані за кордоном, для України ж подібний проект стане першим.

Сумський державний університет уже більше 5 років співпрацює з ДК «Укрспецекспорт» у питаннях залучення наукового потенціалу університету для вирішення науково-технічних завдань інозамовників, зокрема і з Китайської народної республіки.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]