Дата публікації:
05 квітня 2018
Кількість переглядів:
2782
Поділитися:

4 квітня в Сумському державному університеті відбулася зустріч під назвою «Віч-на-віч з ректором», яка вже давно стала традицією. Ректор Анатолій Васильєв зустрівся зі студентами університету та вкотре наголосив: таке відкрите спілкування – це одна із ознак того, що університет будує свою діяльність за європейським принципом, дотримуючись прозорості й відкритості. «Після цієї зустрічі, - говорив ректор, - ви маєте вийти ще більш повноправними, упевненими й активними партнерами нашими спільної діяльності». А для адміністрації університету, як зазначив Анатолій Васильєв, це додаткова нагода побачити проблеми, які, безперечно, також існують поруч із вагомими здобутками та безперервним рухом вперед, прочути про них з перших вуст та відреагувати, окреслити першочерговий план дій для їх вирішення.

Перед зустріччю з ректором студенти надсилали свої запитання до студентського ректорату. Їх надійшло більше 50, деякі з них – анонімні. Анатолій Васильєв вчергове закликав студентів «не культивувати форму анонімності»: «Ми демократичний заклад, не бійтеся ставити під питаннями своє прізвище. Відкритість дасть більший результат, більше пояснить проблему. Ви – наша рушійна сила, повноправні учасники навчально-наукового процесу». Ректор відповів на всі питання, які студенти надсилали, а також на ті, які пролунали безпосередньо під час зустрічі.

Серед питань, що турбують студентів СумДУ - облаштування кампусів та гуртожитків, впровадження академічної доброчесності, участь у програмах академічної мобільності, забезпечення навчально-науковою літературою, збільшення кількості WI-FI-точок. Також звучали питання щодо навчання в дві зміни, удосконалення роботи університетської клініки, облаштування студентського кафетерію, відносин з деканатами, змістовності навчального процесу тощо. До надання відповідей на питання долучалися й присутні на заході проректори та керівники структурних підрозділів вишу.

«Я вам вдячний за вашу високу планку. Це допомагає нам окреслювати нові цілі, горизонти, дійшовши до яких ми ці планки переставляємо ще вище і знову безупинно прямуємо, щоб їх підкорювати, - відзначив керівник університету, звертаючись до студентів. - Дякую вам за цю зустріч і ще раз наголошую: тільки разом ми досягнемо кращого, високого результату!».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]