Дата публікації:
17 квітня 2018
Кількість переглядів:
2509
Поділитися:

17 квітня у Сумському державному університеті ректор Анатолій Васильєв зустрівся з радником з питань освіти Посольства Республіки Туреччина в Україні доц., др. Екремом Каланом. У зустрічі також взяли участь перший проректор Василь Карпуша та директор Департаменту міжнародної освіти СумДУ Микола Божко.

Представник посольства, який вперше побував у Сумах, дуже позитивно відгукувався про «невелике, дуже компактне та красиве місто», а також про Сумський державний університет. З його слів університет є успішним завдяки злагодженій роботі керівництва та всієї команди вишу. «Я висловлюю вам щиру вдячність за ті умови, які ви надаєте для навчання й проживання іноземних студентів. Вони дійсно знаходяться у безпеці і ми сьогодні побачили це на власні очі».

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв підкреслив прозорість роботи по залученню іноземних студентів до навчання. Також він наголосив на багатоплановій співпраці, її налагодженні та розширенні, акцентуючи увагу на пріоритетному напрямку діяльності – науці.

Представник Посольства ознайомився з матеріально-технічною базою університету. Учасники зустрічі того дня обговорили подальший механізм співпраці та досягли домовленостей щодо формування контингенту турецьких студентів у СумДУ.

У Сумському державному університеті на сьогодні здобувають освіту 1413 іноземців. Серед них - 129 громадян Туреччини.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]