Дата публікації:
23 листопада 2018
Кількість переглядів:
37901
Поділитися:

31 жовтня Сумська обласна організація Товариства Червоного  Хреста України передала Університетській клініці Сумського державного університету гуманітарну допомогу – два функціональні ліжка для денного стаціонару. Отримання гуманітарної допомоги стало можливим завдяки співпраці Сумської обласної організації Товариства Червоного  Хреста України з Фондом «Україна потребує допомоги» (Нідерланди), а також завдяки угоді про співпрацю, яку СумДУ підписав з сумським осередком ТЧХ в січні 2018 року.

Участь у заході взяли проректор з навчально-наукової роботи СумДУ Олександр Бріжатий, директор МІ Андрій Лобода, голова Сумської обласної організації Товариства Червоного  Хреста України Ігор Шаповал та головний лікар Університетської клініки СумДУ Ірина Моісеєнко.

«Завдяки появі двох функціональних ліжок в Університетській клініці СумДУ відтепер можливе повноцінне завершення лікувального та діагностичного процесу для співробітників та студентів СумДУ. Також це можливість проводити малоінвазивні та гінекологічні  оперативні втручання – тобто ті процедури, які потребують перебування пацієнта під наглядом лікаря», - зазначила Ірина Моісеєнко.

Для довідки. Університетська клініка Сумського державного університету створена за європейським зразком, лікарями якої є професорсько-викладацький склад Медичного інституту СумДУ.

У клініці проводять діагностику за сучасними методиками обстеження хворих: працює біохімічна лабораторія, кабінети функціональних методів дослідження та УЗД. Сучасне медичне обладнання забезпечує проведення таких обстежень як спірографія, томографія, реовазографія, ЕКГ, ЕЕГ. За призначенням лікаря проводиться широкий спектр медикаментозних та фізіотерапевтичних методів лікування пацієнтів, працює масажний кабінет, лікувальний басейн.

Проводиться лікування в умовах денного стаціонару: клініка надає стоматологічну допомогу, проводиться амбулаторна хірургія, медична та фізична реабілітація. Вертебрологічне відділення оснащене єдиним в області тракційним столом для безопераційного лікування грижі міжхребцевих дисків.

Фізіотерапевтичне відділення клініки укомплектовано новітньою апаратурою, за допомогою якої проводяться електротерапевтичні та магнітотерапевтичні процедури; аерозольтерапія, світлотерапія, ультразвукова терапія, масаж. Таке оснащення є унікальним для Сумської області і дає змогу проводити лікування за всіма нозологіями. Фізіотеапевтичне відділення є необхідною складовою для центру спортивної медицини та проводить реабілітацію висококваліфікованих спортсменів.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]