Дата публікації:
08 листопада 2018
Кількість переглядів:
3265
Поділитися:

7-8 листопада в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулася перша в Україні науково-практична конференція «Актуальні проблеми медичного забезпечення спорту високих досягнень». До організації заходу поряд із СумДУ долучилися Національний олімпійський комітет, Федерація легкої атлетики України та Національний антидопінговий комітет. Участь у конференції взяли провідні науковці, фахівці спортивної медицини, спортивні лікарі, тренери та спортсмени з майже усіх областей України.

Під час конференції директор науково-методичного центру спортивної медицини СумДУ Юрій Атаман представив досвід роботи зі спортсменами високих кваліфікацій та напрацювання університету в цьому напрямку. За словами директора Медичного інституту СумДУ Андрія Лободи, «ця конференція є унікальною для України, оскільки тут проходить спілкування науковців і практиків, які працюють у федераціях, антидопінговому комітеті, займаються питаннями спортивного харчування тощо. Матеріали конференції будуть корисними спортсменам, їх тренерам та колегам-науковцям».

Під час пленарного засідання учасники розглянули питання сучасних підходів до оцінки функціональної підготовленості спортсменів, застосування кардіопротекторів, хірургічного лікування травматичних ушкоджень м’язів, ролі магнітно-резонансної томографії у діагностиці, особливості харчування спортсменів у змагальному періоді та інші. Також учасники мали змогу відвідати майстер-класи провідного тренера-реабілітолога Національної збірної команди України з легкої атлетики Євгена Савченка та кандидата медичних наук, провідного фахівця науково-методичного центру спортивної медицини СумДУ Альбіни Жаркової.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]